ECDL

Europska računalna diploma (ECDL – European Computer Driving Licence) je međunarodno priznata potvrda informatičke pismenosti, koja jamči vlasniku poznavanje rada na osobnom računalu prema ECDL normi. 

ECDL je IT svjedodžba za sve građane. Namijenjena je onima koji trebaju ili žele znati koristiti osobno računalo. Prikladna je za sve ljude bez obzira kojom djelatnošću se bave, za ljude koji ulaze ili se već nalaze na tržištu radne snage i za sve uzraste.

Početni ECDL -  4 modula:

  • Osnove računala,
  • Osnove komunikacija
  • Obrada teksta
  • Proračunske tablice

Get Your Facts Straight

Ovaj online tečaj u sklopu projekta Get Your Facts Straight pomoći će vam da prepoznate i razlikujete informacije od raznih vrsta zavaravajućih vijesti i dezinformacija te da se zaštitite od njihovog utjecaja na društvenim mrežama i online okruženju.

Uporaba/korištenje digitalnih alata

Tečaj „Uporaba/korištenje digitalnih alata“ pružit će polaznicima osnovna znanja i vještine o upotrebi digitalnih alata u radu s mladima i motivirati ih na daljnje istraživanje i samo-učenje.

Utjecanje na politike

Tečaj „Utjecanje na politike“ pružit će uvid u lokalne, nacionalne i europske politike za mlade te u procese donošenja odluka. Polaznici će dobiti osnovno znanje o stvaranju strategija za sudjelovanje u donošenju politika i lobiranju za mlade.

Suradnja s ključnim dionicima u području mladih

Tečaj „Suradnja s ključnim dionicima“ omogućuje polaznicima da se upoznaju s mogućnostima za umrežavanje te ih podučava kako da privuku potencijalne dionike koji im mogu pružiti potporu u njihovu radu s mladima.

Dosezanje do mladih

Tečaj „Dosezanje do mladih“ omogućit će radnicima s mladima da steknu nova znanja i vještine koji će poboljšati njihovu komunikaciju s mladima, omogućiti im bolje razumijevanje potreba mladih te upotrebu novih metoda i tehnika u svakodnevnom radu.

CrowdDreaming - M2LO3

Ovaj tečaj provodi se u sklopu projekta CrowdDreaming. Tečaj je u testnoj fazi. U siječnju 2021. otvorit će se osobama koje rade s mladima. Stay tuned!

CrowdDreaming - M2LO9 - AM2

Ovaj tečaj provodi se u sklopu projekta CrowdDreaming. Tečaj je u testnoj fazi. U siječnju 2021. otvorit će se osobama koje rade s mladima. Stay tuned!